Chat with us, powered by LiveChat

Ontdek de mooiste plekken van Zambia en Malawi

PRIVÉ SAFARI ‘ONTDEK MALAWI & ZAMBIA’

De perfecte safari reis naar Zambia en Malawi voor degenen die de meest unieke wildparken wil ervaren in combinatie met cultuur, schitterende landschappen en de mogelijkheid tot ontspanning tijdens je bezoek aan deze twee landen.

Explore-Zambia-Prive-begeleide-safari-Ontdek-Malawi-en-Zambia

Privé Safari

13 Dagen (op maat te maken)

Een privésafari naar de prachtige nationale parken van Malawi en Zambia is perfect te combineren met een aantal dagen relaxen aan de prachtige stranden van het meer van Malawi. Spot talloze bijzondere wilde dieren in South Luanga NP in Zambia. Sta versteld van de majestueuze en absolute isolatie en tropische vegetatie van het Ntchisi Forest Reserve en ervaar kristalhelder water en tropische vissen aan het Malawimeer.

Beknopt Reisschema

  • Dag 1-2: Lilongwe – Ntchisi Forest Reserve
  • Dag 3-5: South Luangwa National Park – Zambia
  • Dag 6: Lilongwe
  • Dag 7-8: Liwonde National Park
  • Dag 9-11: Cape Maclear – Lake Malawi
  • Dag 12: Lilongwe – Vertrek
  • Dag 13: Aankomst Thuis

Hoogtepunten

Kennismaken met de lokale traditionele culturen van zowel Malawi als Zambia

Het serene regenwoud van het Ntchisi-gebergte

In de South Luangwa-vallei een 4x4 game drive om daar het vaak geziene luipaard te spotten

Tijdens een loopsafari de voetsporen van wilde dieren volgen in South Luangwa National Park

Kajak in het kristalheldere water van het Lake Malawi

Cape Maclear is een Robinson-Crusoe-paradijs; gouden zandstranden met oogverblindend turkoois water

Gedetailleerd reisschema

Route Ontdek Malawi & Zambia

Dag 1-2

Lilongwe – Ntchisi Forest Reserve

Ntchisi Forest Reserve: indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna.

Na aankomst op Lilongwe International Airport zal je verwelkomd worden door je persoonlijke gids en chauffeur, die je tijdens de rondreis zal vergezellen. Je avontuur begint met een korte rit van ongeveer 80 km naar het Ntchisi Forest Reserve, dat op de helling van de Oost-Afrikaanse Rift Valley ligt. Op de Ntchisi-berg groeit één van de laatst overgebleven inheemse regenwouden van Malawi. Dit uitgestrekte reservaat biedt een toevluchtsoord voor een indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder onder andere: verschillende soorten apen, hyena’s, kleine antilopen, bushvarkens en civetkatten.

 

De belangrijkste attractie is ongetwijfeld het immense vogelleven, maar bezoekers kunnen ook grote aantallen vlinders en orchideeën verwachten, evenals een prachtige wilde bloemenzee in de periode na het regenseizoen. Het reservaat biedt een scala aan enerverende activiteiten, waaronder mountainbiken, vogels kijken, bezoeken aan een lokaal traditioneel dorp en wandelen op de Ntchisi-berg om je te vergapen aan het spectaculaire uitzicht op de weelderige groene vallei met het meer van Malawi in de verte.

Dag 3-5

South Luangwa National Park – Zambia

Luangwa Park; één van de meest adembenemende en ongerepte wildernissen van Afrika.

Zowel het noordelijke als wel het zuidelijke Luangwa Park grenst aan de Luangwa-rivier en kan worden beschreven als één van de meest adembenemende en ongerepte wildernissen van Afrika. Dankzij succesvolle anti-stroperijcampagnes heeft het gebied zich kunnen ontwikkelen tot een wereldberoemd natuurparadijs. Het South Luangwa National Park staat bekend om zijn wandelsafari, waar bezoekers olifanten, nijlpaarden en zelfs leeuwen van dichtbij kunnen bekijken onder toezicht van professionele en deskundige gewapende gidsen.

Explore-Zambia-Prive-begeleide-safari-Ontdek-Malawi-en-Zambia

Explore Zambia biedt op maat gemaakte begeleide privé-safari’s in Zambia inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt begeleid door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn in Euro (€) en worden weergegeven per persoon, inclusief btw en lokale belastingen:

Laagseizoen vanaf: € 2.750,-

Hoogseizoen vanaf: € 2.950,-

Explore-Zambia-Prive-begeleide-safari-Ontdek-Malawi-en-Zambia-enjoy-africa

Wat is inbegrepen?

Meet & Greet met je persoonlijke chauffeur en gids op de luchthaven

Alle transfers van en naar het vliegveld/hotel

Begeleide vervoer van de gehele reis

Lokale vluchten (indien van toepassing)

Entreegelden van Nationale Parken zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld

Kamers in middenklasse of luxe hotels, pensions of lodges, tenzij anders gevraagd

Bijna alle accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten als een zwembad, bar, infobalie etc.

De meeste accommodaties worden geboekt op basis van DBB (Diner, Bed en Breakfast) of volpension.

In sommige accommodaties zijn lokale drankjes inbegrepen.

Per accommodatie wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden en dranken inbegrepen zijn in je reisvoorstel.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (apart te boeken bij Explore Zambia)

Lokale premium en geïmporteerde dranken (tenzij anders aangegeven)

Maaltijden aangegeven als niet inbegrepen

Significante route wijzigen

Eénpersoonstoeslagen

Eventuele extra activiteiten (tenzij aangegeven als inbegrepen)

Alle items van persoonlijke aard

Reis- en annuleringsverzekering

Fooien

Overige Reizen

Prive-begeleide-safari-Indrukwekkend-Zambia

10-Dagen Safari Reis

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Route-Combi Malawi en Zambia

13-Dagen Safari Reis

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Hoogtepunten Zambia in luxe

14-Dagen Safari Reis

Dag 6

Lilongwe

De levendige stad Lilongwe.

Het uitgestrekte Lilongwe ligt aan de oevers van de Lilongwe-rivier en is de hoofdstad van Malawi. Het is de grootste stad en het economische middelpunt en het vervoersknooppunt van het land. Het beschikt over drukke markten, weelderige groene ruimtes en een rijk cultureel erfgoed. Hoewel de stad alle twintigste-eeuwse stedelijke ontwikkelingen heeft, heeft het uiterlijk van een traditionele Afrikaanse nederzetting behouden.

 

Het Lilongwe Wildlife Centre, in het hart van Lilongwe, biedt een toevluchtsoord voor lokale dieren. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn onder meer het Kumbali Cultureel Centrum, dat de mogelijkheid biedt om traditionele Malawische dansen en drummen te zien; evenals het nabijgelegen Chongoni Rock Art Area met meer dan 127 locaties met oude rotstekeningen.

Dag 7-8

Liwonde National Park

Malawi’s populairste bestemming voor het spotten van wildlife.

De reis vervolgt naar het Liwonde National Park, gelegen aan de punt van Lake Malombe in het zuiden van Malawi. Hoewel Liwonde één van de kleinere parken van Malawi is, is het misschien wel de meest populaire van alle wildparken in het land. De belangrijkste rivier van Malawi, de Shire, vormt de westelijke grens en is de levensader van het reservaat.

 

Met een overvloed aan wilde dieren, waaronder nijlpaarden, koedoes, olifanten, krokodillen en zelfs zwarte neushoorns, is het park één van Malawi’s belangrijkste safari bestemmingen geworden. Bezoekers kunnen zich verheugen op een brede selectie aan activiteiten, waaronder ook kano- en bootsafari’s en overnachtingen in schitterende safarikampen.

Dag 9-11

Cape Maclear – Lake Malawi

Schilderachtige omgeving van gouden zandstranden met oogverblindend turkoois water.

Cape Maclear, gelegen aan de zuidelijke oever van het meer van Malawi, op het puntje van het schiereiland Nankumba in het Lake Malawi National Park, is een kleine badplaats omgeven door bergen. Deze stad biedt een scala aan strandtenten en lokale restaurants in een spectaculair schilderachtige omgeving van gouden zandstranden met oogverblindend turkoois water.

 

Cape Maclear is een Robinson-Crusoe-paradijs en daardoor een gewilde toeristische bestemming is. Kajak naar het nabijgelegen Thumbi-eiland en spot de majestueuze visarend, vaar over het meer en droom weg bij een schilderachtige Afrikaanse zonsondergang, of duik in het kristalheldere water. Andere populaire activiteiten zijn: vogels kijken, windsurfen, wandelen, zwemmen of winkelen op de lokale ambachtelijke markten, maar ook eilandtochten en begeleide dorpswandelingen zijn een mogelijkheid.

Dag 12-13

Lilongwe - Vertrek - Aankomst thuis

Ontspan en kom tot rust na een geweldig avontuur.

Na het ontspannen verblijf aan het Lake Malawi, keer je per vliegtuig terug naar Lilongwe, vanwaar de weg vervolgd wordt naar de uiteindelijke thuisbestemming, alwaar alle indrukken van de afgelopen weken tot een mooie herinnering zullen leiden.

Zambia Reisadvies

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw privé reis naar Zambia? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw privé rondreis op maat naar Zambia en om al je vragen te beantwoorden.

Zambia Reisadvies

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw privé reis naar Zambia? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw privé rondreis op maat naar Zambia en om al je vragen te beantwoorden.

Privé Safari’s naar Zambia: Ontdek de verborgen schatten van Afrika

Wat is inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er inbegrepen is bij een Explore Zambia boeking.

Vervoer:

Meet & Greet met je persoonlijke chauffeur en gids op de luchthaven

Alle transfers van en naar het vliegveld/hotel

Begeleide vervoer van de gehele reis

Lokale vluchten (indien van toepassing)

Entreegelden van Nationale Parken zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld

Accommodatie & Activiteiten:

Standaard accommodatie omvat kamers in middenklasse of luxe hotels, pensions of lodges, tenzij anders gevraagd

Bijna alle accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten als een zwembad, bar, infobalie etc.

Maaltijden:

De meeste accommodaties worden geboekt op basis van DBB (Diner, Bed en Breakfast) of volpension.

In sommige accommodaties zijn lokale drankjes inbegrepen.

Per accommodatie wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden en dranken inbegrepen zijn in je reisvoorstel.

Explore-Zambia-Prive-begeleide-safari-Ontdek-Malawi-en-Zambia-wat-is-inbegrepen

Wat is niet inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er niet is inbegrepen bij een Explore Zambia boeking.

Explore-Zambia-Prive-begeleide-safari-Ontdek-Malawi-en-Zambia-wat-is-niet-inbegrepen

Wat is niet inbegrepen:

Internationale vluchten (apart te boeken bij Explore Zambia)

Lokale premium en geïmporteerde dranken (tenzij anders aangegeven)

Maaltijden aangegeven als niet inbegrepen

Significante route wijzigen

Eénpersoonstoeslagen

Eventuele extra activiteiten (tenzij aangegeven als inbegrepen)

Alle items van persoonlijke aard

Reis- en annuleringsverzekering

Fooien

Luxueus Safari Avontuur: verken Zambia met een op maat gemaakte Privé Safari!

Zambia Privé Safari’s

De privé reizen die wij aanbieden naar Zambia zijn volledig aan te passen aan je wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Zambia. Bekijk hieronder enkele van onze andere reizen naar Zambia die we hebben samengesteld. Explore Zambia zal er altijd voor zorgen dat je de privé safari van je dromen beleeft!

Indrukwekkend Zambia
Privé safari met gids & fly-in: avontuurlijk Zambia in een notendop

Reisduur: 10 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.990,- EUR

Hoogtepunten Zambia in luxe
Luxueuze privé safari met gids & fly-in: ontdek alle hoogtepunten van Zambia in luxe en stijl.

Reisduur: 13 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €6.490,- EUR

Ontdek Malawi & Zambia
Bezoek twee landen in één reis en ontdek de meest uiteenlopende en fascinerende nationale parken.

Reisduur: 13 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €2.750,- EUR

Combi Malawi & Zambia
Op zoek naar diversiteit; van de beste plekken om wild te spotten tot majestueuze bergketens en het kristalheldere Lake Malawi.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.630,- EUR

De schoonheid van Zambia: Privé Safari’s die je nooit zult vergeten!