Chat with us, powered by LiveChat

Zambia als jouw vakantiebestemming

WAT TE BEZOEKEN IN ZAMBIA

Van de majestueuze Victoria Falls tot de ongetemde wildernis van nationale parken, Zambia biedt een bijzondere reiservaring.

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-wat-te-bezoeken-in-zambia

De beste bezienswaardigheden & highlights in Zambia:

Denk je eraan om Zambia te bezoeken? Verken de betoverende schoonheid van Zambia, waar de wonderen van de natuur zich ontvouwen in een rijke mozaïek van diverse landschappen. Van de indrukwekkende Victoria Falls tot de ongetemde wildernis van nationale parken, Zambia biedt een boeiende reis voor elke avonturier. Zambia is een van de beste safari-bestemmingen in Afrika. Ontdek de rijke cultuur, de bloeiende wildlife en de levendige steden die Zambia tot een must-visit bestemming maken. Sluit je aan bij ons op een privé safari waarbij we de mooiste plekken van dit fasinerende land bezoeken. Bekijk hieronder een overizcht van de mooiste plekken om te bezoeken in Zambia!

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Victoria watervallen

Victoria Watervallen

Het plaatsje Livingstone biedt een spectaculaire aanblik van ontzagwekkende schoonheid en grootsheid op de Zambezi-rivier, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. De watervallen werden door de Kololo-stam die in de 19e eeuw in het gebied woonde, beschreven als ‘Mosi-oa-Tunya’ – ‘de rook die dondert’. In modernere termen staat Victoria Falls bekend als het grootste gordijn van vallend water ter wereld.

 

Kolommen met nevel zijn van kilometers ver te zien, terwijl op het hoogtepunt van het regenseizoen meer dan vijfhonderd miljoen kubieke meter water per minuut over de rand stort, over een breedte van bijna twee kilometer, in een kloof van meer dan honderd meter diep.

 

Door de brede basaltklif waarover het water naar beneden valt, verandert de Zambezi van een kalme rivier in een woeste stroom die door een reeks dramatische kloven snijdt. Tegenover de watervallen is nog een steile muur van basalt, die tot dezelfde hoogte oprijst en wordt afgedekt door met mist doordrenkt regenwoud. Een pad langs de rand van het bos biedt de bezoeker een ongeëvenaarde reeks uitzichten op de watervallen.

 

Een speciaal uitkijkpunt is over de ´Knife-edge Bridge´, waar bezoekers het mooiste uitzicht hebben op de ´Eastern Cataract´ en de ´Main Falls´, evenals op de ´Boiling Pot´, waar de rivier draait en de Batoka-kloof afdaalt. Andere uitkijkpunten zijn onder meer ´Livingstone Island´, ´Devils Pool´ en de ´Lookout Tree´, die beide een panoramisch uitzicht over de ´Main Falls´ bieden.

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-wat-te-bezoeken-in-zambia

Explore Zambia biedt op maat gemaakte begeleide privé-safari’s in Zambia inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt begeleid door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Enjoy-Africa

Reizen

Prive-begeleide-safari-Indrukwekkend-Zambia

10-Dagen Safari Reis

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Route-Ontdek Malawi & Zambia

13-Dagen Safari Reis

Explore-Zambia-Prive-Safari-met-gids-chauffeur-Route-Combi Malawi en Zambia

14-Dagen Safari Reis

Lusaka

Lusaka is in de laatste jaren sterk gegroeid en het is echt een opkomende stad geworden. Er worden nieuwe gebouwen gebouwd en overal in de uitgestrekte buitenwijken verrezen laatste tijd winkelketens en winkelcentra.

 

De ontwikkeling van wegen houdt niet helemaal gelijke tred, dus het verkeer tijdens spitsuur begint langzamerhand zoals in andere grote steden te worden. Alles heeft een optimistische uitstraling van een stad in opkomst. Voor velen is dit het perfecte voorbeeld van wat de economische liberalisering voor het land heeft betekend. En gezien vanuit de dorpen, is Lusaka de veelbelovende hoofdstad die de Zambianen op het platteland nog steeds motiveert om naar de stad te migreren op zoek naar banen en het waarmaken van hun dromen. Ruim 60% van de 2 miljoen inwoners is werkloos, maar er zijn verrassend weinig bedelaars. Hoewel kleine criminaliteit voorkomt, proberen de meeste mensen eerlijk te leven door hun waren of diensten te verkopen, en dat altijd met een vriendelijke glimlach.

 

De markten zijn altijd een drukte van jewelste. De duizenden marktkraampjes worden elke dag weer opgezet en ingericht en aan het einde van de dag weer opgeruimd. Dag in, dag uit. Er zijn handelaren in motoronderdelen, restaurants, kappers, vis- en fruitverkopers en rijen en rijen zogenaamde ´salaula´ stalletjes met afgedankte kleding uit het Westen die per baal aan Afrika worden verkocht. De hoofdstad heeft een oppervlakte van meer dan 70 km2 en is één van de snelst groeiende steden in centraal Afrika. De bevolking is bijna verdrievoudigd in het tijdperk na de onafhankelijkheid en blijft dagelijks groeien. Er is geen instroomcontrole geweest en de stad barst uit haar voegen. Zeer ontoereikende gemeentelijke voorzieningen voldoen niet meer aan de steeds toenemende vraag. Het is een uitgestrekte metropool met veel hoge gebouwen in het centrum, gegoede buitenwijken met hoge muren en beveiliging en drukke sloppenwijken. De ontwikkeling heeft mensen van vele nationaliteiten bij elkaar gebracht, waardoor het een bruisend centrum is voor economische, politieke en culturele activiteiten. De stad ligt op de kruising van de belangrijkste snelwegen naar het noorden, oosten, zuiden en westen en op een hoogte van 1300 meter boven de zeespiegel.

South Luangwa National Park

Er zijn maar weinig plaatsen in Afrika die de unieke combinatie bieden van open grasvlaktes en betoverende bossen, bekroond met de ongerepte, indrukwekkende Luangwa rivier. De reputatie van dit gebied vanwege de overvloed aan wilde dieren en ongerepte vegetatie is terecht verdiend, dus of je nu rondrijdt per 4×4 of er doorheen loopt tijdens een wandelsafari, de intense schoonheid is innemend.

 

South Luangwa National Park is het hoogtepunt van een bezoek aan Oost-Zambia. Bekend bij de lokale bevolking als simpelweg het ´South Park’, werd het aanvankelijk gesticht als het Luangwa Game Park in 1904 en omgebouwd tot één van de drie wildreservaten in 1938. Het indrukwekkende park beslaat een gebied van ongeveer 9050 km2 van de Luangwa-vallei, en ligt tussen 500-800 meter boven de zeespiegel. Aan de westelijke en noordwestelijke kant grenst het aan het ´Muchinga Escarpment´, en aan de zuidelijke kant loopt de meanderende Luangwa-rivier. Er is geen tekort aan dramatische en fascinerende topografie in dit prachtige wildrijke park, wat bekend staat bekend vanwege zijn overvloedige flora en fauna. Bij de ingang van het Mfuwe Gate is de rivier vaak gevuld met nijlpaarden. De bosrijke savanne herbergt honderden vogelsoorten. Paden van de lodges van het park dwalen langs baobabbomen in de nabijheid van kuddes olifanten en zeldzame Thornicroft-giraffen. Spotlights worden gebruikt tijdens nachtsafari´s om de luipaardpopulatie in het donker te lokaliseren.

Kafue National Park

Kafue is een icoon onder de nationale parken van Zambia. Het werd in de jaren 50 opgericht als nationaal park en beslaat een ongelooflijke oppervlakte van 22.400 km2. Het park is gemakkelijk te bereiken vanuit zowel Lusaka als Livingstone, hoewel velen er de voorkeur aan geven om met chartervluchten in te vliegen. Grote delen van het park blijven onontgonnen en daardoor bevat het een rijke diversiteit aan wilde dieren, mede dankzij de omvang en verscheidenheid aan leefgebieden. De aantrekkingskracht is de exclusiviteit en uitstekende ´game viewing´ met nauwelijks andere bezoekers.

 

Lodges in Kafue National Park variëren van afgelegen tentenkampen tot luxe safari lodges. Er zijn accommodatietypes voor alle budgetten en smaken. Deze safari lodges of tentenkampen vormen de basis voor een Kafue-safari, waar de enorme verscheidenheid aan vogels (490 geregistreerd) en grote kuddes rode lechwe, puku antilopen, gnoes en antilopen constant in de gaten worden gehouden door grote katten, gevlekte hyena’s en wilde honden.

Mosi-oa-Tunya National Park

Mosi-oa-Tunya National Park ligt op de grens tussen de stad Livingstone en de Zambezi-rivier en is het kleinste nationale park van Zambia. Dit reservaat is in 1972 opgericht met het idee om representatieve diersoorten uit Zambia samen te brengen en te beschermen. Het park strekt zich uit van de Batoka-kloof en loopt ongeveer 12 km verder langs de Zambezi-rivier, tot boven de Victoria Falls. Livingstone zelf grenst aan verschillende oude migratieroutes van wilde dieren en rivieren. Een paar hiervan komen tezamen in het Mosi-oa-Tunya National Park, waardoor er het hele jaar door dieren in het wild te vinden zijn, maar vooral olifanten tijdens de drogere maanden.

 

Wat dit park uniek maakt in Zambia, is dat dit het enige natuurgebied is met witte neushoorns. Deze worden streng beschermd tegen stropers door de rangers van het DNPW (Department of National Parks and Wildlife). Dit kleine heiligdom is vrij van grote roofdieren en dit, in combinatie met het feit dat het een gebied is met door de mens gemaakte grenzen, garandeert het hele jaar een overvloed aan dieren in het wild. Naast de trekkende olifanten zijn er het hele jaar door wilde dieren te vinden, waaronder witte neushoorns, giraffen, buffels, waterbokken, impala’s, gnoes, zebra’s, bosbokken, wrattenzwijnen, apen, bavianen, nijlpaarden en krokodillen. Ze bewonen een mix van rivier bossen, mopane bossen en graslanden, die ook een verscheidenheid aan broedplaatsen bieden voor talloze vogelsoorten.

 

Binnen dit park bevindt zich het ´Old Drift Crossing Point´ en de begraafplaats, waar de eerste Europese kolonisten werden begraven. Historisch gezien was de Old Drift de plek waar de oude ossenkarren de Zambezi overstaken, nog lang voordat er een brug was. Dit park is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad Livingstone. U kunt delen van het park verkennen met de auto (self-drive of op safari), te voet op een begeleide wandelsafari en ook per boot tijdens een Zambezi-riviercruise.

Lower Zambezi National Park

Dit park is nog relatief onontwikkeld en zijn schoonheid ligt in zijn wildernis. De mogelijkheden om dicht bij het wild te komen zijn spectaculair. Het park ligt tegenover het beroemde Mana Pools-reservaat in Zimbabwe, dus het hele gebied aan beide zijden van de Zambezi-rivier is als het ware een enorm natuurreservaat.

 

De rand van de rivier is begroeid met ebben- en vijgenbomen. Verder landinwaarts zijn de uiterwaarden begroeid met mopane bossen, afgewisseld met enorme acacia’s. De heuvels die het decor van het park vormen, zijn bedekt met bossen.

 

Hoewel het Lower Zambezi National Park een oppervlakte van 4092 km2 beslaat, concentreert het grootste deel van het wild zich in de vallei. Er is een steile helling langs het noordelijke gebied, welke fungeert als een fysieke barrière voor veel van de diersoorten in het park. Enorme kuddes olifanten, sommige wel 100 groot, worden vaak gezien aan de rand van de rivier. Ook ‘eiland hoppende’ buffels en waterbokken komen veel voor. Het park herbergt ook goede populaties leeuwen en luipaarden, en luister zeker ook naar de alom bekende kreet van de Afrikaanse visarend.

Lake Kariba

Lake Kariba is de onontdekte Riviera van Zambia. Het biedt een spectaculair uitzicht, prachtige zonsondergangen, geweldige vismogelijkheden, bootcruises, de mogelijkheid tot het doen van verschillende watersporten of gewoon de mogelijkheid om te genieten van de zon. Het weer is hier overwegend zonnig, hoewel het midden in de zomer behoorlijk warm kan worden. Maar zelfs midden in de winter zijn de dagen relatief warm en de nachten zacht.

 

Het is de grootste kunstmatige dam van Afrika, 226 km lang en op sommige plaatsen wel 40 km breed. Het levert een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit aan zowel Zambia als Zimbabwe en ondersteunt een bloeiende commerciële visserij. Alleen al door de omvang ervan vergeet je dat het een dam is en op sommige plaatsen voelt het bijna als een oceaan.

Zambia Reisadvies

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw privé reis naar Zambia? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw privé rondreis op maat naar Zambia en om al je vragen te beantwoorden.

Zambia Reisadvies

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw privé reis naar Zambia? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw privé rondreis op maat naar Zambia en om al je vragen te beantwoorden.

Verken Zambia in stijl: Privé Safari Reizen naar Zambia

Zambia Privé Safari’s

De privé safari’s die wij aanbieden naar Zambia zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte privé reis samen te stellen naar Zambia. Bekijk hieronder enkele van onze andere privé safari’s naar Zambia die we hebben samengesteld. Explore Zambia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van je dromen beleeft!

Indrukwekkend Zambia
Privé safari met gids & fly-in: avontuurlijk Zambia in een notendop

Reisduur: 10 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.990,- EUR

Hoogtepunten Zambia in luxe
Luxueuze privé safari met gids & fly-in: ontdek alle hoogtepunten van Zambia in luxe en stijl.

Reisduur: 13 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €6.490,- EUR

Ontdek Malawi & Zambia
Bezoek twee landen in één reis en ontdek de meest uiteenlopende en fascinerende nationale parken.

Reisduur: 13 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €2.750,- EUR

Combi Malawi & Zambia
Op zoek naar diversiteit; van de beste plekken om wild te spotten tot majestueuze bergketens en het kristalheldere Lake Malawi.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €3.630,- EUR

Luxe Privé Safari’s in Zambia op maat gemaakt!